Intretineti abdomenul si pe timpul sarcinii

In randurile ce urmeaza, vreau sa discut despre una din cele mai importante probleme ale unei femei.

Sunteti insarcinata si va faceti griji cum va arata abdomenul dumneavoastra dupa ce a avut o circumferinta atat de mare? Iata cum puteti sa va intretineti musculatura de la burta pe perioada sarcinii.

Pare incredibil, dar este recomandat sa faceti abdomene chiar si pe perioada sarcinii, pentru ca in acest fel veti putea sa adoptati o pozitie mai buna a coloanei si veti evita durerile de spate. Acest tip de exercitiu este util pentru momentul nasterii, deoarece va intareste muschii transversali si muschii oblici.

Pentru o eficienta maxima, exercitiile pe care le faceti trebuie sa lucreze prima data muschii transversali de la abdomen, dupa aceea muschii oblici, atat cei interni cat si cei externi, iar la final muschii de la abdoment care fac legatura intre stern si pubis.

Trebuie sa aveti in vedere ca din luna a cincea, exercitiile pentru abdomen nu mai trebuie sa fie executate din culcat, pentru ca in aceasta pozitie se comprima cutia toracica, iar fatul poate sa apese pe vena cava, ceea ce provoaca scaderea tensiunii la mama. De asemenea, si in cazul in care observati orice modificare la muschii de la abdomen, se impune incetarea oricaror exercitii.

Un exercitiu foarte practic pentru abdomen, dar si pentru alte grupe de muschi cum ar fi cei de la fese, de la gambe si de la spate, in special din zona lombara, pe care il pot practica gravidele este sa stati in genunchi si pe palme si sa intindeti in acelasi timp un picior si mana opusa si sa mentineti aceasta pozitie cateva secunde, dupa care sa schimabti mana si piciorul. In acest fel nu veti solicita excesiv muschii abdominali.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.