Daca nu ati apucat inca sa vizitati Brasovul, trebuie neaparat sa o faci si iata ce trebuie sa stii.

Avand populatie de 230 000 aproximativ locuitori, Brasovul (cunoscut sub denumirea de Kronstadt) este un municipiu dezvoltat pe cultura, care abunda in obictive de turism, care de care mai falnic.

Unul dintre simbolurile sale este Biserica Neagra din Piata Sfatului. Acest monument dateaza din secolele XIV-XV si a fost realizat dupa un proiect gotic, avand o lungime de 89 m, o latime de 38 si o inaltime de 42 m. Initial trebuia sa aiba doua turnuri, dar ulterior s-a stabilit sa se contruiasca doar unul care masoara 65 m. Istoria acestei constructii este una foarte interesanta, pentru ca de-a lungul timpului, edificiul a fost distrus de turcii (in 1421 cand era aproape gata), a ars (in anul 1689, cand a capatat si denumirea de Biserica Neagra) si a avut diferite utilizari. Obiectul de arta care impresioneaza cel mai mult este orga mecaniza Buchholz, care are 3993 de tuburi si care este perfect functionala.

Un alt obiectiv turistic aflat in centrul Brasovului este si Cladirea Sfatului unde puteti sa vedeti exponate de arheologie, de numismatica si de farmacie.

Pentru cei care doresc sa simta fiorul razboaielor obiectivele turistice precum Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Graft, Bastionul Tesatorilor, al Funarilor, al Postavarilor si al Cojocarilor sunt o dovada clara a modului in care era aparata aceasta cetate de sub Tampa. De asemenea, pot vizita si Poarta Schei, pentru a vedea locul prin care se putea intra in cetate.

O curiozitate a orasului este Strada Sforii, care este o straduta foarte ingusta, de 111 la 135 cm si care masoara o lungime de 80 m. Acesta este un loc unde se intalneau indragostitii, dar si un obiectiv turistic inedit.

This entry was posted in Turistul and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *