Ce trebuie sa contina bagajul de maternitate

Bagajul de maternitate este impartit in patru mari categorii:

– actele necesare care nu trebuie sa lipseasca pentru realizarea fisei copilului dar si pentru declararea acestuia (copii buletin ambii parinti,certificatele de nastere, copie dupa certificatul de casatorie- daca este cazul,adeverinta de la serviciu, card de sanatate, dosarul de analize din timpul sarcinii);

– bagajul e maternitate pentru mama, care va cotine in mod obligatoriu:agrafe de par, 2 pachete de vata,absorbante, 3 camasi de noapte specific femeilor insarcinate, halat, sutiene de alaptat, tampoane pentru sani, crema pentru sani, pompa de muls, etc. Pe langa toate acestea, daca avem  permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, ne putem  lua cu noi o minge de travaliu care sa ne usureze perioada de travaliu si sa ne confere o stare de relaxare.

– bagajul de maternitate pentru bebelus va contine mult mai multe lucruri decat cele ale mamei: scutece de dimensiune nou-nascuti. In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi. Servetele umede, pudra, biberon, suzeta, tetine, hainutele  neaparat din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei, 2 prosoape, crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier, haine pentru iesirea din maternitate a acestuia. Desi pare sa fie  mare, geanta gravidei trebuie  pregatita la sfarsitul lunei a opta, pentru ca din momentul inceperii travaliului,noi sa nu ne mai face griji si in privinta acesteia.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.