Nasterea in apa

Nasterea in apa a inceput din ce in ce mai mult sa se practice si la noi in tara.
Nasterea in apa presupune ca femeia atunci cand este in travaliu, trebuie sa intre in cada avand dilatatia 5-9, in functie de ce va spune medicul vostru. Daca mai devreme, apa poate sa incetineasca travaliul, dar ne ajuta foate mult pentru inmuierea colului si a perineului.
In momentul expulziei, copilul iese dintr-un mediu lichid, si intra intr-un mediu tot lichid ceea ce face ca socul sa fie unul mai redus pentru el. Bebelusul va fi lasat putin sa inoate, iar apoi daca medicul este de acord mamica il poate lua singura din apa si sa-l puna pe pieptul ei. Recomandabil este ca taierea cordonului ombilical sa se faca mai tarziu, la 5-10 minute.
Nu trebuie sa va faceti griji ca bebelusul se ineaca deoarece respira prin cordonul ombilical al mamei. Va incepe sa respire in momentul cand este scos din apa.
In cazul in care va doriti sa se recolteze celule stem, copilul este imediat scos din apa,mama este scoasa din cada si pusa pe masa de operatie si se face recoltarea.
Dupa ce se vor recolta celulele stem, medicul tau te va consulta, iti va oferii sfaturile care iti vor fi de folos in ingrijirea ta dar si a copilului, si dupa aproximativ 30 de minute iti vei putea tine bebelusul in brate.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.