De 2 luni de zile nu ma mai pot odihni noaptea deloc. Ma tot trezesc din 2 in 2 ore, fara niciun motiv anume, pur si simplu nu mai pot dormii noaptea. Am ajuns sa iau si pastile pentru a reusi sa adorm si pot spune ca m-au ajutat oarecum, insa imi este teama sa le iau in continuare, plus de asta nici nu am avut timp pentru a consulta un medic specialist, daca este in regula sa le iau sau nu. Le-am luat pana acum 3 zile cand am vazut un articol cu alimente care te pot ajuta sa nu mai suferi de insomnii.
Am auzit despre banane ca sunt foarte utile in acest scop, plus ca sunt fructe pe placul meu, gustoase, sunt surse excelente de potasiu si magneziu, elemente nutritive care relaxeaza musculatura.
Acestea mai contin si triptofan, un aminoacid care induce somnul si care se transforma apoi in serotonina si melatonina.
Si Proteinele dintr-un ou fiert tare ne poate ajuta organismul astfel incat sa il pregateasca pentru somn, acesta mai combate si refluxul gastroesofagian. Aceste doua efecte ajuta pe timpul noptii, pentru ca digestia ingreunata si arsurile la stomac pot tulbura orele de odihna, fara ca noi sa simtit o anumita jena in zona stomacului.

This entry was posted in Miscare si sanatate and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *