Curiozitati despre Sindromul Down

Sindromul Down (DS), de asemenea, numit trisomia 21, este o afectiune in care materialul genetic suplimentar cauzează întârzieri în modul în care un copil se dezvolta, atât mental cât și fizic.
Caracteristicile fizice și probleme medicale asociate cu sindromul Down poate varia foarte mult de la copil la copil. In timp ce unii copii cu DS au nevoie de o mulțime de atenție medicală, altii duc o viata sanatoasa.
Cu toate că sindromul Down nu poate fi prevenit, el poate fi detectat înainte de a se naște un copil. Problemele de sănătate care pot merge împreună cu DS pot fi tratate, iar multe resurse sunt disponibile pentru a ajuta copiii și familiile.
Care este cauza?
În mod normal, la momentul conceperii unui copil, acesta moștenește informații genetice de la parinti sub forma celor 46 de cromozomi: 23 de la mama si 23 de la tată. In cele mai multe cazuri de sindrom Down, un copil devine un extra cromozom 21-pentru un total de 47 de cromozomi in loc de 46. Este acest material genetic suplimentar care determina caracteristicile fizice și întârzieri de dezvoltare asociate cu DS.
Cu toate că nimeni nu știe sigur de ce se întâmplă DS și nu există nici o modalitate de a preveni eroarea cromozomiala pe care le provoaca, oamenii de stiinta stiu ca femeile cu varsta de 35 de ani si mai in varsta au un risc semnificativ mai mare de a avea un copil cu DS. La 30 de ani, de exemplu, o femeie are aproximativ 1 din 1000 sansa de a concepe un copil cu DS. Aceste cote crește la aproximativ 1 la 400 de 35 de ani, cu 40 riscul se ridică la aproximativ 1 la 100.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.