Educația pentru sănătate și vaccinare

Sănătatea este de o importanță vitală pentru fiecare ființă umană din lume. Dreptul la sănătate include accesul la serviciile de sănătateToți copiii au dreptul la acces în timp util la serviciile de sănătate corespunzătoare.
Prevenirea joacă un rol esențial în menținerea sănătății publice, în special sănătatea copiilor. Educația pentru sănătate și vaccinare previne răspândirea bolilor infecțioase.
Vaccinările sunt eficiente, deoarece acestea sunt destul de ieftine și protejează copiii împotriva riscului de deces și handicapuri cauzate de bolile cele mai comune pentru copii (tuberculoza, difteria, tetanosul, lepra, poliomielita, tuse convulsivă, rujeola.)

YNVWjsSnV45q-350x250

Pe termen lung, aceste vaccinuri poate duce chiar la sfârșitul acestor boli într-o anumită țară.
Vaccinarea și campanile de sensibilizare, poate duce la o reducere semnificativă a riscurilor pentru sănătate. În plus, răspândirea de informații de bază despre igiena, nevoile nutriționale, etc., precum și circulația de ilustrații simple, amintind oamenilor din regulile fundamentale sunt acțiuni foarte eficiente pentru informarea populației și îmbunătățirea comportamentului sănătos.
În plus, este important de a informa populația cu privire la efectele nocive pe care căsătoria copiilor sau mutilarea genitală a femeilor.
Pentru copii, dreptul la sănătate este vitală, deoarece acestea sunt ființe vulnerabile, mai expuse riscului de boală și de complicații. Atunci când copiii sunt feriti de boli, ei pot să crească în adulți sănătoși, iar în acest fel, să contribuie la dezvoltarea societăților dinamice și productive.

imagesCopiii necesită o atenție suplimentară pentru a se bucura de cea mai bună sănătate posibilă.
La fiecare pas al dezvoltării fizice și mentale, copiii au nevoi specifice și diferite riscuri pentru sănătate. In plus, un nou-născut este mai vulnerabilă și mai expuși la anumite boli decât un copil mic sau adolescent (boli infecțioase și anume, malnutriție.)
In general, un copil care beneficiază de asistență medicală corespunzătoare se vor bucura de o stare mai bună de sănătate în timpul etapelor copilăriei și poate deveni un adult sănătos.
Un nou-născut va avea o șansă mult mai mic de supraviețuire în cazul în care mama moare din cauza complicatiilor din timpul sarcinii sau la nastere.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.