Semne si simptome de leucemie la copii

Leucemia este cancerul cel mai frecvent la copii și adolescenți, reprezentând aproape 1 din 3 tipuri de cancer. Cele mai multe leucemii ale copilariei sunt leucemie limfatică acută (ALL). Cele mai multe cazuri rămase sunt leucemie mieloidă acută (LMA). Leucemiile cronice sunt rare la copii
Multe dintre simptomele de leucemie la copii pot avea alte cauze, și de cele mai multe ori aceste simptome nu sunt cauzate de leucemie. Cu toate acestea, în cazul în care copilul dumneavoastră are oricare dintre ele, este important de a duce copilul la un medic, astfel încât cauza poate fi găsit și tratata, dacă este necesar.

download
Simptomele de leucemie sunt adesea cauzate de probleme in maduva osoasa a copilului. Ca rezultat, un copil nu poate avea suficiente celule normale rosii in sange, celule albe in sânge și trombocite in sânge. Aceste deficite apar la testele de sânge, dar ele pot provoca, de asemenea, simptome. Celulele leucemice pot invada si alte zone ale corpului, care pot provoca simptome.

copil-in-spital-1024x683

Simptomele de la un număr scăzut de celule roșii din sânge (anemie): celule rosii din sange transporta oxigenul la toate celulele din organism. Un deficit de celule roșii din sânge poate provoca:
 Oboseală (oboseală)
 Slăbiciune
 senzaţie de frig
 Senzație de amețeală sau lightheaded
 Dureri de cap
 Scurtare a respirației
 Piele palida

images

Simptomele de la un număr scăzut de globule albe:
 Infecții pot apărea din cauza unui deficit de celule albe din sange normale. Copiii cu leucemie pot obține infecții care nu par să plece sau se poate obține o infecție după alta. Desi copiii cu leucemie au de multe ori un numar mare de celule albe in sânge, aceste celule nu protejează împotriva infecției cu modul in care celulele albe din sange normale fac.
 Febra este adesea semnul principal al infecției. Dar unii copii ar putea avea febră, fără a avea o infecție.
Simptomele de la scăderea numărului de trombocite scazut: trombocite in sange in mod normal ajuta opri sângerarea. Un deficit de trombocite poate duce la:
 învinețire ușoară și sângerare
 sangerari nazale frecvente sau severe
 sângerarea gingiilor

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.