Semne ale unui copil anxios

Are oricare dintre copii nostri au  aceste simptome?
– plâns și/sau accese de furie?
– timiditate excesivă
-evitarea situațiilor sociale
– preocupare constantă
– Evitarea unor situații sau locuri din cauza temerilor
Nu trebuie sa ni se para ciudat daca si anumiti parinti sunt anxiosi. Ca si simptome in cazul adolescentilor anxiosi avem:
– Plângerile de dureri de cap frecvente sau dureri de stomac
– Se confruntă cu atacuri bruște și frecvente de panica

descărcare
Dacă ați răspuns afirmativ la oricare dintre aceste situații copilul dumneavoastră poate fi confruntat cu o stare anxietate.
Vestea bună e că acest articol este conceput pentru a ajuta parintii si copiii cu probleme de anxietate. Aici, veți găsi strategii și instrumente practice pentru a vă ajuta să gestionați anxietatea copilului, dacă copilul abia începe să prezinte simptome, sau a fost diagnosticat cu o tulburare de anxietate. Primul pas este de a afla mai multe despre anxietate – cum arată, cum funcționează.
Ca părinte al unui copil de anxietate, nu sunteți singuri.
Anxietatea este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate mintala pentru copii si adulti, care afecteaza 20% dintre copii și adolescenți cu vârsta peste durata de viata.

1-copil-anxios-resize-8541-b

Din păcate, anxietatea netratata poate duce la depresie, de a ratat oportunități în carieră și relații, de a crescut consumul de substanțe, precum și o calitate scăzută a vieții. Părinții spun adesea că de la o varsta foarte frageda, au știut că era ceva diferit la copilul lor, dar nu l-au recunoscut imediat ca o problemă de anxietate. Unii au așteptat pentru copilul lor să “crească din ea”, niciodată așteptând ca si copilul lor să devină tot mai debilitat de-a lungul timpului. Alti parinti au văzut comportamente de anxietate la fel de normale, și ei s-au comportat într-un mod similar. Ca urmare, părinții copiilor cu anxietate si adolescenti sunt adesea confuzi cu privire la ce să facă, precum și frustrati și copleșiti. Vești bune: anxietate poate fi gestionata cu succes!
Părinții joacă un rol esențial în a ajuta copilul sau adolescentul  de a gestiona anxietatea.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.