Atentia deosebita pe care trebuie sa o oferim copiilor cu ADHD

Un deficit de tulburare de hiperactivitate (ADHD) este o tulburare care afecteaza comportamentul. Un studiu recent national raporta tde BDD a remarcat faptul că 11% dintre copiii de vârstă școlară sunt diagnosticați cu aceasta boala. Trei simptome principale definesc acest deficit, inclusiv lipsa de concentrare, hiperactivitate și impulsivitate. Simptomele sunt suficient de severe pentru a afecta comportamentul copilului în situații sociale și la școală. Criteriile de diagnostic pentru aceasta boala au fost stabilite în Manualul de Diagnostic si Statistic de Sanatate Mintala in 1994. Pentru a fi diagnosticat cu asa numita boala copilului nepasator, un copil trebuie să prezinte simptomele descrise în această prezentare, timp de cel puțin șase luni.
Lipsa de concentrare se referă la tendința de a fi ușor distras. Este una dintre caracteristicile definitorii ale acestei boli.

Irina-Petrea-copilul-cu-ADHD-300x300
Simptomele repetate, sunt greșeli neglijente sunt simptome de lipsa de concentrare. Imposibilitatea de a acorda o atenție la detalii în rezultatele erorilor la școală, precum și în alte domenii.
Un copil care și-a asociat lipsa de concentrare cu aceasta boala poate avea probleme acordând atenție la o sarcina la îndemână. Indiferent dacă este vorba de a se juca sau de merge la scoala, un copil cu lipsa de concentrare poate deveni ușor plictisit și are probleme concentrându-se pe o activitate.
Un copil caruia ii lipseste puterea de concentrare oate avea dificultăți în a asculta sau in transmiterea unui mesaj.
Un alt simptom de neatentie care face parte din acest diagnostic este incapacitatea de a finaliza sarcinile. Copiii cu acest defect mintal nu pot finaliza temele sau anumite treburi. Acest “eșec de a urma prin” nu se datorează unei alte cauze, cum ar fi comportamentul opozitional sau incapacitatea de a înțelege instrucțiunile.

shutterstock-goe

Organizarea este o abilitate care copiii cu ADHD de multe ori lupta. Dezorganizarea este dificila pentru copii cu acest tip de problema mintala pentru a finaliza sarcinile.
Un copil cu acest gen de boala  poate considera că este dificil sau imposibil de a participa la sarcini care necesită efort intelectual continuu. Și temele pe care le primeste de la scoala necesită un efort concentrat ce poate fi considerat o provocare.
Copiii cu ADHD își pierd si uita adesea obiecte precum jucarii, cărți, creioane colorate, etc.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.