Alimente si obiceiuri care pot strica dintii copiilor nostri

Mestecatul de gheata este un obicei aparent inofensiv, inconstient, dar poate provoca daune permanente pentru dintii cu mici fisuri. Aceste fisuri pot creste mai mari in timp si in cele din urma duce la un dinte sa se fractureze. Opteaza pentru apa racita sau bauturi, fara gheata pentru a rezista impulsului.
Daca esti sportiv si mergi pe terenul de joc fara ceva pentru a proteja dintii este la fel de important ca si cum ai purt o casca de protectie si alte echipamente de protectie ale corpului. Dintii sunt vulnerabili la a fi scosi sau deteriorati in sporturile de mare impact, cum ar fi baschet, fotbal, hochei si fotbal.

descărcare (1)
In ciuda faptului ca este un instrument eficient pentru a adormi copilul sa doarma,(biberon, suzeta) sticle de lapte la culcare creste riscul de aparitie a cariilor dentare mult mai devreme in gura copilului. Expunerea prelungita a zaharului din lapte lucreaza cu bacterii rup in jos smaltul dintilor si are ca rezultat aparitia cariilor agresive. Exista chiar si un nume pentru ea: dinti pe pat de sticla. Gasi metode alternative pentru a ajuta copilul sa adoarma inainte de culcare sau de a folosi apa in loc de lapte.

descărcare
In ceea ce priveste piercing-ul din limba , stim ca este o tendinta care poate veni la un pret piperat, in ceea ce priveste costurile pentru sanatatea ta. Foarte descurajant pentru stomatologi, piercing-ul din limba dintilor poate duce la sau spargerea dintilor care necesita lucrari dentare. Piercing-ul se pot atinge de dinti permanent, si provoaca sensibilitate si chiar pierderea dintelui.Bijuterile in gura incurajeaza, de asemenea,acumularea si formarea mai multor bacterii in cavitatea bucala a creaza o situatie de ansamblu nesanatoasa. Macinarea sau inclestarea dintilor se numeste \”bruxism\” si afecteaza aproximativ 50000 pana la 10000 de milioane de oameni din tara noastra se intampla de obicei noaptea. Ea poate fi o trasatura mostenita de la un parinte, si este adesea asociata cu stresul in viata cuiva. Se pune presiune pe dinti, muschii maxilarului, iar articulatia maxilarului poate provoca dureri.
Picaturile de tuse/dureri in gat sunt destinate pentru scopuri medicinale, dar au un continut ridicat de zahar, ceea ce duce la formarea carilor.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.