Expunerea copiilor in fata televiziunii

Stim cu toti ca violenta mass-media a devenit o parte de rutina a vietii cotidiene a copiilor nostrii, iar parintii, parlamentarii si mass-media ar trebui sa ia masuri pentru a schimba acest aspect.
Noua declaratie din clasa politica, de la Academia Nationala de Pediatrie, face apel la medici pediatri pentru a cere in mod curent dieta mass-media, cat si pentru parinti pentru a limita continutul violent al imaginilor difuzate la televizor, cat si in jocurile de pe calculator.

desc─ârcare

Jocurile video este o preocupare speciala, din cauza aparitia tehnologiei 3D, care creeaza o experienta mai captivanta cu violenta.Declaratia politica a fost corelata intr-o legatura stiintifica demonstrata intre violenta virtuala si agresiune in viata reala, spun medicii.Unii experti de violenta in mass-media sustin ca o astfel de legatura este departe de a fi dovedita, insa cu toti suntem constienti ca televiziunea ne face rau.

tv-si-copilul

Declaratia politica recomanda parintilor sa: joace jocuri video cu copii lor, astfel incat sa stie exact ce continut este.
Totusi trebuie sa recunosc ca majoritatea copiilor nu vor fi transformati in infractori violenti din cauza jocurilor video sau a filmelor. Dar doresc sa subliniez efectele la nivel social ale violentei in mass-media pe scara larga.
Sa spun ca 2 la suta din populatie se comporta mai agresiv dupa ce a fost expus la mass-media.

copil

Trebuie sa stiti ca in cazul in care copilul tinde sa fie agresiv, probabil, nu ar trebui sa il lasati sa joace un joc video violent. In acelasi sens, jocul poate sa nu fie adecvat pentru un copil cu o stare excesiva de anxietate.
Am citit de curand un documentar in care se spune ca exista dovezi ca imaginile din mass media cu atacuri teroriste si a altor evenimente traumatice pot declansa stres post-traumatic la unii copii.
Ca urmare a mass-media a recentelor incidente reale, cum ar fi uciderea a 84 de persoane care sarbatoreau Ziua Bastiliei in Franta,si noi chiar trebuia sa mergem in vacanta, iar cel mic vazand aceste stiri si intelegandu-le a plans 2 ore incontinuu ca el nu vrea in Franta…
Copiii nu sunt suficient de maturi pentru a intelege aceste imagini.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.