Parcursul bebelusului intre 12 saptamani si 23 de saptamani in mediu intrauterin

12 saptamani
In aceasta saptamana reflexele bebelusului prind contur,loveste cu piciorul, degetele de la picioare se vor curba.
13 saptamani
Aceasta este ultima saptamana a primului trimestru de sarcina. Degetele mici ale bebelusului tau au acum amprentele digitale, iar venele si organele sunt in mod clar vizibile prin pielea. Daca aveti o fetita, ovarele contin mai mult de 3 milioane de ovule.
Dupa primul trimestru, un avort spontan este mult mai putin probabil. Daca va simtiti mai energica acum este un moment bun pentru a incepe activitati specifice gravidutelor.

saptamana-12-de-sarcina

14 saptamani
Se vor forma muschii faciali, iar rinichii functioneaza. Daca va faceti o ecografie 3D, s-ar putea vedea chiar cand bebelusul isi suge degetul.

15 saptamani
Pleoapele copilului sunt inca inchise, dar fatul poate detecta lumina. In cazul in care stralucesti o lanterna pe burta, bebelusul va incerca sa se mute. O ecografie realizata in aceasta luna iti va putea spune si sexul acestuia.

sapt15

16 saptamani
Desi parul nu este vizibil inca, picioarele lui sunt mai dezvoltate si este foarte probabil sa simti bebelusul cand te va lovii cu piciorusele. Capul lui este mai mult in pozitie verticala, iar urechile sunt aproape de pozitia lor normala.
17 saptamani
Cordonul ombilical este in crestere mai puternic si mai gros, iar sistemul osos incepe sa se dezvolte.
18 saptamani
Copilul tau incepe sa isi miste intr-un mod mai alert bratele si picioarele, si ati putea fi in masura sa simtiti acele miscari.
19 saptamani
Simturile bebelusului tau – miros, vedere, atingere, gust si auz – sunt in curs de dezvoltare si poate fi in masura sa auda vocea ta.Vorbeste, canta sau citeste cu voce tare daca ai chef.
20 saptamani
Copilul tau poate inghiti acum si sistemul sau digestiv produce scaun lipicios, fie in scutecul lui sau in uter.

fetus-20-saptamani-sfatulparintilor.ro-fickr_com-350x250

22 saptamani
Copilul tau acum arata aproape ca un nou-nascut in miniatura. Caracteristici cum ar fi buzele si sprancenele sunt mai distincte, dar pigmentul care va colora ochii lui nu este prezent inca.
23 saptamani
Urechile copilului se dezvolta tot mai bine pentru a auzii suntele, zgomotele Dupa nastere, copilul poate recunoaste unele zgomote in afara uterului pe care le auzea inauntru.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.