Sfaturi simple pentru a păstra pielea sanatoasa a copilului

Bebelușii dezvolta o multitudine de boli ale pielii, în timpul primelor luni de viață. Acestea includ, erupții cutanate datorita scutecelor, eritem toxic, bubite datorita caldurii, iritatii datorita gelurilor neadecvate folosite in timpul spalarii, acnee infantila, și altele. Unele dintre acestea sunt cauzate de schimbarile hormonale normale sau pori toxici, în timp ce altele sunt cauzate de o inflamație sau, mai rar, o infecție.

Extrem de importante pentru copilul tau sunt fara indoiala lenjeria patutului, cearceafurile pe care acesta sta, sau chiar forma saltelei. Daca vrei, poti sa gasesti pe nichiduta produse pentru bebelusi, asa cum eu ma orientez de multe ori cand am nevoie de ceva.

Pentru că cele mai multe erupții cutanate ale nou-născuților sunt “normale”, si nu este, în general nici un tratament necesar, cu excepția răbdarii. Este important să solicitati infomatii medicului pentru unele îndrumări cu privire la ce să va așteptati atunci când vine vorba de erupții cutanate și care dintre acestea necesită un tratament suplimentar. Scutecul este adesea cea mai cunoscuta cauza de iritare a pielii ca urmare a contactului cu urina, scaun, și detergent. Uneori poate fi cauzată de infecții, infecții bacteriene, sau chiar din cauza unei alergii la scutec din cauza materialelor din care se realizeaza scutecul.

In general, cele mai multe dermatite de scutec pot fi prevenite prin schimbarea scutecelor atunci când sunt umede sau murdare și permițând zona scutecului sa se usuce intre schimbari. Cu ajutorul unei creme protectoare sau unguent, cum ar fi oxidul de zinc, sau un unguent recomandat de medic poate ajuta.
Acneea aparuta, bebelusilor este cauzata de hormonii materni.Nu trebuie sa va speriati deoarece acest tip de acnee va rezolva de la sine în câteva săptămâni, și nu este necesar nici un tratament.

Eritemul toxic este cea mai comuna ( se aseamana cu mici cosulete umplute cu lichid), erupție la nou-nascuti. Mai mult de jumatate din totalul nou-născuților dezvolta această erupție cutanata, de obicei, în termen de două până la trei zile de la naștere. In general, eruptia apare pe fata sau extremități și inițial este ca o erupție roșie. Apoi, ea se dezvolta într-o pustulă cu un aspect de “pata”.

Cauza este necunoscută, cu toate acestea, leziunile dispar după o săptămână, și nu există nici un tratament necesar. Uneori, acest lucru este confundat cu infecții mai grave ale pielii. În cazul în care există febră asociată cu erupția, este necesară o evaluare suplimentară.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.