Cocoțat pe un deal cu vedere strategic, câmpiile din Mesopotamia, în sud – estul Turciei, Mardin este capitala provinciei Mardin. Una dintre cele mai vechi așezări din regiune. Mardin este bine cunoscut pentru diversitatea sa culturală și este orașul vechi cu clădiri din gresie sub forme de cascade care iti da impresia ca pica jos pe vale. Orasul Vechi Mardin este ușor de vizitat, si va recomand sa il vizitati mergand pe jos. Poate fi una din cele mai frumoase vacante Turcia pe care le veti avea vreodata.

Labirintul de străzi șerpuitoare conduce vizitatori de-a lungul caselor terasate cum ar fi Manastirea Deyrü’z-Zafaran, una dintre cele mai vechi manastiri din lume, iar sultanul Isa Medresesi, un monument medieval care odată a servit ca observator astronomic.
Cand am ajuns prima data am putut observa ca se aseamana ca un tărâm desprins parcă din poveștile nemuritoare despre califi și cadâne – de la plajele splendide ale Antalyei, la agitația bazarurilor din Istanbul și vestigiile antice grecești din Efes – nu e de mirare că Turcia este una dintre destinațiile de vacanță cele mai populare din lume. Deși turiștii vin cu miile de mii în fiecare an, mulți se duc mereu in aceleași orașe si stațiuni arhi-cunoscute, la fel cum faceam si eu de cele mai multe ori.

Image result for mardin
Recomand cu tot dragul sa incercati sa vizitati, locuri din Turcia mai puțin explorate, dar nu mai puțin uimitoare față de celelalte.
Ghidul Turistic ne-a spus ca Mardin reprezintă o clona a Ierusalimului, fiind un oras antic cu case de calcar splendide, priveliști de vis și un mozaic de comunități de oameni de origini kurde, creștine și musulmane-siriene, toți trăind în pace și în armonie împreună.

Image result for mardin
Când străbați străzile prăfuite și pietruite ale Centrului Vechi, nu poți să nu te simți ca și cum ai rătăci printr-un muzeu în aer liber,unde cu siguranta trebuie sa ma reintorc in acest loc!
Preparatele culinare! Un amestec variat de etnii nu poate să însemne în Mardin decât un amestec fantastic si nebun de arome și gusturi, traditii, condimente.
Va sfatuiesc sa gustati “evizli sucuk” (nuci înmuiate în melasă de struguri). Un deliciu!

This entry was posted in Turistul and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *