Prima zi petrecuta cu bebelusul acasa

Astazi vom face un scurt articol despre ceea ce se întâmplă în primele 24 de ore când ajungeţi acasă cu bebeluşul vostru mult dorit. Ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi si sa nu va panicati eu o sa incerc sa va ofer cateva sfaturi care o sa va usureze acomodarea cu bebelusul dumnevoastra.

Stomacelul bebelusilor este extrem de mic, aşa că este posibil să vă ceară laptic chiar din oră în oră. Nu toţi bebeluşii plâng atunci când le este foame. Unii doar îşi mişcă buzele ca şi cum ar suge sau îşi sug degetelele.

Image result for prima zi petrecuta cu bebelusul acasa

Este un lucru normal ca bebeluşii să piardă în greutate imediat după naştere, si nu trebuie sa va speriati. Dar ar trebui, după două săptămâni, să inceapa sa isi recupereze greutatea pierdută. Dacă bebeluşul pare mai degrabă să doarmă decât să mănânce încearcă să îl trezesticu blandete cu vorbe dulci si frumoase.

Bebelusii vor face pipi de cel puţin 7 ori pe zi. În ce priveşte treaba mare nu există nici o regulă. Există bebelusi care fac o dată la 2 zile şi alţii care fac la fiecare masă. La început scaunul bebeluşului va fi foarte închis la culoare, aproape negru. Se numeşte meconiu. Apoi te poţi aştepta să aibă tot felul de culori, de la verde până la galben muştar.

Image result for prima zi petrecuta cu bebelusul acasa

Toţi nou nascutii plâng, deşi sunt unii care plâng mai mult şi alţii care nu plâng aproape deloc.

Ce faci când plânge? Iti recomand ca prima data sa verifici scutecul, dacă nu îi este foame, sau dacă nu este prea obosit.

Bebeluşii dorm în reprize scurte întrucât trebuie să se trezească des ca să mănânce.

Pentru început nu trebuie să îi faci baie în cădiţa, mai ales dacă încă are atasat cordonul ombilical. Ajunge dacă foloseşti un bumbac moale de baie umed. Insistă în ariile unde se poate strânge lapte, sub bărbie, şi în zona genitală. Ai grijă dacă apare vreo iritaţie în zona scutecului.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.