Etape de crestere a dintilor de lapte

Dintii de lapte ai copiilor nostri a reprezentat pentru mine una dintre cele mai mari preocupari si griji. Am fost nevoita sa urmareasc atent cresterea dentitiei temporare a baietelului meu si sa ii asigur o ingrijire cat mai corecta. Intregul proces ia inceput in jurul varstei de 5 luni, insa doamna doctor mi-a spus de inainte sa astept ca primii dintisori sa isi faca aparitia inca de la 5-4 luni sau, dimpotriva, mai tarziu de jumatate de an.
In acest articol o sa incerc sa va spun pe scurt care este cresterea pe etape a dintilor de lapte si cum puteti sa realizati ingrijirea lor optima pana la aparitia dentitiei permanente.
Atunci cand dintisorii baietelului meu au inceput sa creasca, in cazul meu nu a existat un tipar fix si previzibil despre ritmul lor de dezvoltare sau despre gradul de disconfort pe care l-au produs, si va pot spune cu sinceritate ca am fost o norocoasa, ca nu am avut nopti nedormite, bebelusul nu a facut febra, diaree, sau alte simptome ale cresterii dintilor. In cazul nostru aparitia primului dinte s-a petrecut peste noapte, pe nesimtite, si nu a fost un episod cu o experienta dureroasa si indelungata.
Cresterea dintilor de lapte urmeaza in general modele de ordin ereditar, ceea ce inseamna ca o evolutie lenta observata in istoricul mamei sau al tatalui se poate repeta si in cazul copilului. Insa din ce stiu si eu de la mama mea si de la soacra se pare ca nu se aplica si in cazul nostru.
Etape de crestere a dintilor de lapte
Dentitia temporara este formata din 20 de dinti incipienti, cu 12 mai putin decat dantura matura formata din 32 de dinti. Majoritatea copiilor au dentitia de lapte completa pana in jurul varstei de 2-3 ani, urmand sa o inlocuiasca la 6-7 ani cu cea permanenta.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.