Comunicarea cu invatatoarea

Copilul a început şcoala de o saptamana. Emoţiile tale sunt mult mai mari decat ale oricui, după cum este si de aşteptat. Ai vrea să te implici foarte mult, să fii de ajutor, să îţi exprimi opiniile, ideile, chiar sa faci si anumite propuneri invatatoarei despre cum sa se ocupe de copilul tau. Totusi nu vrei sa dai senzatia ca esti prea sufocanta sau nu ai vrea ca cineva sa creada despre tine ca pari băgăcioasă, să nu plictiseşti sau, şi mai rău, să superi!
In acest scurt articol o sa incerc sa detaliez câteva lucruri de care este bine să ţii cont:

Image result for copilul cu invatatoarea
1. Cel mai important lucru este rabdarea. Este extrem de important sa te inarmezi cu foarte multa rabdare pentru ca prima săptămâna de şcoală este mereu cea mai obositoare pentru toată lumea – pentru profesori, copii, părinţi, bunici, etc. Vor fi multe documente de completat, multe reguli pe care trebuie sa le acepti si sa le învăţi, multe lucruri de cumpărat de la haine la rechizite, un program nou cu care este timpul să te obişnuieşti. Vei observa ca dupa ce trece o anumita perioada de timp, lucrurile vor incepe sa se aşeze la locul lor. Desigur că ai o multime de întrebări de pus, însă ai răbdare, pe parcurs ţi se va răspunde la toate.Te sfatuiesc sa incerci sa mentii comunicarea scurtă şi nu incepe instant să-i povestesti profesorului/ invatatorului cum este copilul tău. Lasă-i să-şi construiască propria relaţie. Cam dupa doua saptamani ar fi utilă o întâlnire mai lungă cu învăţătoarea.

Image result for copilul cu invatatoarea
2. Incepe prin a vorbi doar de lucrurile bune
Plângeri si lamentari va tot auzi pe parcursul anului de la parinti, iar clasa din care face parte nu este suficient de mare, sunt mulţi copii, nu este sapun la baie şi tot aşa. Cu siguranţă vei ieşi bine în evidentă dacă observi un lucru pozitiv şi îţi exprimi mulţumirea pentru el. Cu toţii avem nevoie să ne reîncărcăm bateriile uneori.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.