Pentru cei care si-au propus o excursie exotica de sarbatori si vor sa scape de frigul din Romania pentru a se rasfata cu un pic de soare si caldura, insula Mauritius pare o excelenta ocazie. Trebuie totusi sa stim din start ca pretul nu este unul tocmai accesibil pentru oricine, numai biletul de avion incepe de la aproximativ 900 euro, la care se mai adauga hotelul, mancarea si distractia.

Unde se afla insula Mauritius

Pentru cei care nu cunosc inca detalii, insula Mauritius se afla in sud-vestul Oceanului Indian pe coastele continentului african. La numai 900km distanta se gaseste si deja celebrul Madagascar. Se intinde pe o suprafata de apriximativ 2000 km² si are o populatie de peste 1 milion de locuitori. Pe cei 2000 de km² gasim o multime de hoteluri pentru turisti, fiind una din atractiile turistice cele mai de seama din Africa. Majoritatea dintre acestea se afla in capitala Fort Adelaire. Printre cele mai de succes hoteluri sunt Heritage Awali Golf, un hotel de 5 stele aflat la numai 50km de capitala sau hotelul Angsana Balaclava de pe coasta de nord.

Mancarea in Mauritius

Pentru partea de mancare ai optiuni destul de diversificate. Daca vrei sa nu faci mare risipa pe mancare pentru a cheltui banii pe alte distractii, atunci trebuie stiut faptul ca sunt destule preparate la diferiti mici comercianci cu preturi de la 1E/farfurie. Totusi ar fi pacat sa ajungeti acolo si sa nu incercati si specialitatiile zonei la un pret mai mare. O alta optiune ieftina este mancarea din supermarket.

Plaja din Mauritius

Pentru plaja, principala atractie in perioada de iarna, mai ales pentru cei care calatoresc din Europa, trebuie sa stim ca nu platim mare lucru. Fiind vorba despre o insula, aproape peste tot de jur imprejur avem dispusa o plaja mai accesibila sau mai putin accesibila. Din acest punct de vedere, Mauritius sta destul de bine.

Costuri totale pentru excursie in Mauritius

Pentru a face un calcul general, cei aproape 1000 euro care sunt pentru avion la care adaugam costurile de hotel intre 300 si 1000 euro pentru 6-7 nopti, in functie de numarul de stele, mancarea poate fi de la 200 euro pana spre 800 in functie de preferintele culinare. Pentru transport mai punem deoparte inca 100 euro si ceva bani pentru distractie (tot felul de atractii pe plaja sau bautura si petrecerile de seara).
In concluzie, pentru un cuplu care doreste sa mearga in Mauritius, ar fi bine sa aiba pregatiti intre 2500 si 5000 euro pentru o astfel de excursie.

This entry was posted in Turistul and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *