Cred ca pentru parintii ocupati, televizorul pare sa fie cel mai bun prieten al copiilor de pana in 6-7 ani, varsta la care incep sa socializeze din ce in ce mai mult cu telefonul de tip smart, tableta sau chiar pc-ul. Binenteles ca nu putem vorbi de mai multe tipuri de emisiuni, desenele animate fiind prima si singura optiune in randul celor mici, care raman de foarte multe ori cu gura cascata la propriu in fata televizorului. Singura problema in toata legatura dintre copil si televizor sunt doar animatiile pline de faze dure, de cuvinte vulgare sau chiar de sexualitate in anumite momente pe care unele posturi le difuzeaza. Si aici nu ne referim la desene animate precum Familia Simpson, acolo unde stim ca totul este foarte vulgar. Ne referim la programele special de animatie, precum Cartoon Network, cu care am crescut si noi acum 15-20 de ani.

De aproape 3 luni am schimbat televizorul din camera copilului. Inainte aveam unul de 56 de cm, ce e drept destul de mic, dar nu credeam ca e nevoie de unul mai mare. M-am decis, impreuna cu sotul meu, sa cumparam un televizor nou in camera copilului, unul ceva mai mare si mai performant, mai ales ca pe acesta il aveam deja de vreo 6 ani. In primul rand vroiam sa fie un brand ceva mai renumit, pentru ca aveam unul pe care il cumparasem foarte ieftin cand eram la inceput de cariera profesionala amandoi. Dupa ce am citit vreo 4 ore review-uri peĀ tv review ro, am decis ca cea mai buna optiune este un televizor Samsung, mai ales ca pare sa fie in top 3 cele mai apreciate branduri de catre romani. Asa am ales noi modelulĀ Samsung 55ku6092, si suntem uimiti ce impact a avut asupra copilului, care e acolo toata ziua daca il lasi.

Nu stiu daca in viata se aplica de multe ori zicala “mai mare e mai bine”, dar cu siguranta la televizor se potriveste de minune. Trecerea de la un televizor la care trebuia sa strangi din ochi sa vezi foarte clar, la un model cu 4K, e ca trecerea de la Logan la Audi. Poate e un pic cam mare pentru camera copilului, tinand cont ca acesta are o diagonala de 138 cm, dar l-am pozitionat strategic in celalalt colt al camerei fata de pat, astfel incat distanta sa fie cat mai mare intre copil si televizor.

Saptamana viitoare urmeaza sa-i cumparam acestuia si o consola, pentru ca el sa se poata bucura la maxim de noul televizor pe care il are. Si pentru ca e atras foarte tare de televizor si tehnologie, dar trebuie sa faca si ceva miscare, am decis sa ii luam si un kinetic, sa-l mai obosim din cand in cand.

 

This entry was posted in Tech and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *