Zilele trecute am tot discutat cu o prietena care a nascut de curand, mai exact de 2 luni, cand incepi sa ii dai copilului si altceva decat lapte si am avut pareri destul de diferite. Mi-am amintit de altfel ca am avut o astfel de discutie si cu verisoara mea, care are un copil de aproape 7 luni si caruia inca nu indrazneste sa ii dea in afara de lapte decat ceai si asta foarte ocazional.

Eu imi amintesc ca i-am dat copilului meu suc de morcovi inca de prin luna a 4-a sau a 5-a, iar cu ceaiul am inceput inca din luna a 2-a sau a 3-a (nu imi mai aduc aminte foarte bine).

De asemenea la 7 luni stiu ca ii mai puneam in gurita si altceva decat laptele si sucul de morcovi, dar cred ca totul e bazat mai mult pe teama de a nu se inneca, decat pe teama de a refuza copilul sau a nu-i face bine in stomac.

Sunt tot mai multi parinti care au aceasta temere si este de inteles, mai ales atunci cand copilul este mic si firav. Am observat ca e mult mai usor sa gestionezi lucrurile atunci cand copilul nu este al tau. Parca nu mai esti atat de temator si esti ceva mai sigur pe tine. Constientizezi mai usor ca nu exista un pericol atat de mare, precum cel pe care ti-l generezi singur atunci cand e vorba despre propriul copil. Cred ca am trecut si eu prin asta la inceput, dar mi-a trecut destul de repede, mai ales ca toti am fost copii si am mancat asa.

Nu cred ca exista o varsta perfecta pentru asta, conteaza foarte mult si copilul si parintele, dar este indicat ca incepand cu luna a 6-a, poti sa incepi sa-i dai copilului si altfel de mancare decat san sau lapte praf.

This entry was posted in Despre copii and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *