La plimbare cu bebelusul

O plimbare pentru nou-nascuti,dar si pentru bebelusi in general,este foarte benefica si sanatoasa,dar trebuie ca proaspata mamica sa stie cand este cel mai bine sa faca acest lucru si cum trebuie sa il imbrace pe cel mic corespunzator vremii de afara.

Daca nou-nascutul este scos pe balcon sau in gradina ori este dus la o plimbare,acesta trebuie tinut in carucior sau marsupiu pentru a fi mai usor.Dupa ce a fost imbracat potrivit cu vremea de afara, sugarul va fi apoi invelit cu o paturica de lana.

In zilele calde, vara in special, capul bebelusului trebuie protejat de razele soarelui sau de vant cu o bonetica, palariuta sau sapca de culoare deschisa.

Pentru o dezvoltare normala a copilului de orice varsta aerul si soarele au o importanta deosebita.

Odata cu cresterea copilului si cu primii sai pasi,pentru plimbarile in aer liber puteti achizitiona si trece de la carucioare si marsupii,la hamuri,masinute electrice,masinute de impins,triciclete sau chiar trotinete pentru bebelusii deja experimentati in ale mersului.

In general bebelusii nu vor fi scosi afara daca este prea frig ( sub minus 4-6 grade C ), daca este vant puternic, daca ploua torential, daca este ceata densa, iar in timpul verii in zilele sau orele de canicula,datorita faptului ca sunt foarte sensibili, iar starea lor de sanatate poate fi rapid afectata.

Degeaba este ingrijit bine, alaptat la san, schimbat si imbaiat la timp daca el nu beneficiaza de aer curat si de razele de soare. Un copil tinut la aer curat este rezistent la infectii, creste bine, se imbolnaveste mai greu si se vindeca mai usor. Un organism calit se adapteaza mai usor la schimbarile de temperatura: nu are guturai, nu se invineteste si nu tremura cand este schimbat intr-o camera mai racorasa; ii place baia si se poate face dus de timpuriu. In plus s-a vazut clar, sugarul care este scos la aer curat frecvent, doarme mult si linistit, mananca mai bine si este vioi.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.