In acest articol am ales sa va spun ceea ce se intampla in saptamanile 1-11 de sarcina.

Saptamana 1-2

2calendar-sarcina_fara_tag

La inceputul acestei saptamani al ovulatiei oul este fertilizat de la 12 pana la 24 ore mai tarziu, in cazul in care sperma penetreaza – iar aceasta aparitie biologica simpla incepe o serie de procese din ce in ce complicate, care duce la o noua viata umana, daca totul merge bine. In urmatoarele cateva zile, ovulul fertilizat va incepe impartirea in mai multe celule atunci cand se deplaseaza in jos catre uter, apoi intra in uter, si incepe sa se cuibareasca in mucoasa uterina.
3 saptamani: Implantarea

3calendar-sarcina_fara_tag

Acum, amplasat in captuseala bogata in nutrienti a uterului este ca o minge microscopica cu sute de celule ce se inmultesc rapid si se va dezvolta in copilul tau. Aceasta minge, a inceput sa produca hormonul sarcinii hCG, care transmite ovarelor sa se opreasca sa mai elibereze lunar oul- menstruatia.
4 saptamani

sapt-5-de-sarcina

Mingea de celule este acum oficial un embrion. Acum esti la aproximativ 4 saptamani de la inceputul ultimei perioade. Ati putea obtine un rezultat pozitiv la un test de sarcina .
5 saptamani

Saptamana_5_de_sarcina
Copilul tau seamana cu un mormoloc mai mult decat un om, dar este in crestere rapida. Sistemul circulator incepe sa se formeze, iar inima mica va incepe sa bata in aceasta saptamana.
6 saptamani

embrion-4-saptamani
Copilul tau are nas, gura si urechile incep sa prinda contur, iar intestinele si creierul incep sa se dezvolte.
7 saptamani

poze-sarcina-pe-saptamani-prima-la-4-saptamani
Copilul tau sa dublat in marime de saptamana trecuta, dar are inca o coada, care va disparea in curand. Mainile si picioarele mici, arata mai mult ca palete si sunt in curs de dezvoltare.
8 saptamani

Saptamana_6_de_sarcina

Copilul tau a inceput sa se miste , desi nu se va simti inca miscara, iar plamanii sunt in curs de dezvoltare.
9 saptamani

fetus-7-saptamani-sfatulparintilor.ro-fickr_com
Fiziologie de baza a copilului tau este in dezvoltare, coada a disparut.
10 saptamani

primul-trimestru-de-sarcina
Embrionul a finalizat portiunea cea mai critica a dezvoltarii. Pielea lui este inca translucida, dar membrele sale mici se pot indoi si detalii fine, cum ar fi unghiile incep sa se formeze.
11 saptamani

saptamana-11-sarcina-poza1
Copilul tau este aproape complet format. Da lovituri cu piciorul, care se intinde, si chiar sughita ca sa se dezvolta, cu toate ca nu se poate simti nici o activitate inca.

This entry was posted in Despre copii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *