Dilema ultimei saptamani pentru mine, ca o mamica moderna ce cred ca sunt, este legata de partea de tehnologie ce urmeaza sa intre in posesia copilului meu in foarte scurt timp. A ajuns deja la 6 ani si nu imi mai permit sa il pacalesc cu telefonul meu, astfel ca ma vad nevoita sa ii cumpar si lui unul. Chiar daca nu banii ar fi tocmai o problema, nici nu vreau sa-i cumpar un Iphone X sau un Samsung Galaxy S9, pentru ca sunt sigura ca nu va rezista foarte mult fara sa primeasca ceva lovituri, asa ca as vrea sa fie un telefon decent, pe care sa-l poata folosi ok, dar in acelasi timp nici sa nu coste extraordinar de mult.

Telefon brand mai vechi sau ceva nou non-brand?

0COtbB_ADFSOq-etN

Mi-am fixat un buget pe care il pot aloca pentru un astfel de telefon si m-am gandit sa nu depaseasca 900-1000 de lei. Am destul de multe variante in acest buget si ma gandesc serios daca sa merg pe un telefon brand second hand, aici gandindu-ma la un Samsung Galaxy S6 sau un Iphone 6, ori sa merg catre un telefon generatie noua de la un brand mai putin popular in lumea telefoanelor, cum ar fi Asus sau Allview.
Prima varianta, Samsung Galaxy S6 este un telefon foarte fiabil si nu prea exista aplicatie pe care cel mic o va rula sa nu-i faca fata cu brio, ceea ce e foarte ok din punct de vedere tech. Problema insa este legata de aspectul vizual si de calitatea telefonului dupa ceva timp de folosinta. Exista riscul sa nu-i iau tocmai cel mai reusit second hand. In aceeasi situatie se afla si Iphone 6, telefon ce l-am gasit in bugetul alocat, dar care poate avea si ceva minusuri legate de functionalitatea indelungata.
In rest camera este decenta la amandoua, display-ul grafic e ok si spatiul de stocare mai mult decat suficient, 32GB.

Din modelele noi Allview P9 Energy este pe lista, avand de asemenea 32gb spatiu de stocare sau Huawei P10 Lite, un telefon pe care il cunosc destul de bine, fiind cadoul facut de cei din grup unuia dintre baieti. P10 Lite are display ISP si 3GB de ram, iar camera are 12mp si poate ajunge pana la rezolutia 3968 x 2976. Cu siguranta pozele facute cu P10 ies foarte ok, dar totusi este Huawei si nu Samsung.

O varianta ar mai fi si Samsung Galaxy J5, care este undeva la 900 de lei in magazine, dar totusi as opta pentru un S6 second hand decat pentru un J5 nou.

Tableta Samsung sau Ipad?

galaxy-tab-3

La tableta lucrurile stau putin diferit. Aici singura dilema pe care o am este intre Samsung Galaxy Tab sau Apple Ipad. Ambele sunt foarte reusite si nu reusesc sa ma decid deloc. Daca totusi nu va fi una dintre cele doua, a 3-a varianta nu poate fi decat Lenovo Tab Yoga care este comparativ destul de buna vis a vis de cele doua de care am pomenit mai devreme.

 

This entry was posted in Tech and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *